Webleaders helpt Anywhere365 met internationale online zichtbaarheid en leadgeneratie

Over Anywhere365.io

Anywhere365 is een omni-channel contact center met klanten over de hele wereld. Grote namen zoals Philips, Shell, Emirates en Mazda maken gebruik van hun diensten om hun communicatie te stroomlijnen en kosten te besparen.

Anywhere365.io (vanuit Workstreampeople BV) heeft ons benaderd om hen te ondersteunen bij de volgende doelstellingen.

 • Het genereren van demo-aanvragen en leads uit de website vanuit Google;
 • Het zorgen voor een internationale organische vindbaarheid met de oplossingen van Anywhere365.io;
 • Het begeleiden van de SEO migratie van de website van Workstreampeople.com naar Anywhere365.io.

Onze aanpak:

Hoewel er veel werd gezocht naar de oplossingen van Anywhere365, werd er nog weinig aan zoekmachine marketing gedaan. Ze waren dan ook niet of nauwelijks vindbaar op non-branded zoektermen met een hoge commerciële intentie. Dit terwijl de oplossingen wereldwijd gebruikt worden en zelfs bekroond zijn met een Gartner certificering.

Om te zorgen voor een organische internationale vindbaarheid was ons plan als volgt:

1. SEO strategie:

We zijn gestart met het maken van een concrete SEO strategie. Onze Strategie sprint laat zien wat we precies doen om een resultaatgerichte strategie te ontwikkelen. De onderdelen voor Anywhere365 bestonden uit.

 1. Het doen van een content gap analyse om erachter te komen op welke zoektermen de concurrentie zichtbaar is, maar Anywhere365 nog niet. Zo zagen we dat een belangrijke leverancier van Content center oplossingen veel verkeer haalt uit een “glossary” (kennisbank) waarmee verkeer op informatieve zoektermen (maar wel gebruikt door mensen in de oriëntatiefase). En dat er internationaal wordt gezocht naar non-branded zoektermen waarmee de oplossingen van Anywhere365 worden bedoeld.
 2. Het doen van een volledige content audit. We analyseerden alle pagina’s binnen de website om te ontdekken welke optimalisatie kansen er zijn en welke content gecreëerd moest worden. Zo ontdekten we dat er geen pagina’s waren die geoptimaliseerd waren op de belangrijkste zoektermen, zoals “cloud contact center” en “ Microsoft Teams contact center”. Ook op andere termen waren zij niet vindbaar, omdat hier geen pagina voor is opgezet.
 3. Technische audit; het doen van een technische analyse om te achterhalen of er problemen zijn die indexatie van pagina’s kunnen belemmeren. Bij Anywhere365 viel op dat de website snelheid te wensen over liet. Afbeeldingen konden gecomprimeerd worden en er waren veel ongebruikte scripts en css bestanden die de website onnodig zwaar maakte. Om internationaal goed zichtbaar te worden hebben we een CDN in combinatie met een caching voorgesteld, zodat de website ook in andere landen goed laad en klaar is voor veel verkeer.

2. Content

 1. Het opzetten van een glossary (kennisbank) om hiermee verkeer in de oriëntatiefase af te vangen. Denk aan termen zoals “What is a Virtual Contact Center?” of “What is Predictive Dialing?” Dit verkeer kunnen we tevens retargeting via display ads en advertenties op Linkedin
 2. Het schrijven van content briefings, zodat schrijvers bij Anywhere365 zelf pagina’s konden optimaliseren op belangrijke zoektermen zoals “cloud contact center”
 3. Het zorgen voor een betere hiërarchie, navigatie en interne verwijzingen naar de belangrijkste pagina’s
 4. Het in kaart brengen van blog topics waarover Anywhere365 kon schrijven.

3. PR, autoriteit en links

 1. Doordat Anywhere365 met haar oplossingen vele awards had gewonnen en ook als solutions partner door Microsoft wordt genoemd, waren er al vele sterke verwijzingen waardoor de autoriteit al redelijk hoog was. Er waren echter nog geen verwijzingen naar de pagina’s die geoptimaliseerd waren op non-branded zoektermen. We hebben middels een link-intersect websites in kaart gebracht die naar vergelijkbare websites in de branche linkten, maar nog niet naar Anywhere365. We hebben proactief contact gezocht met deze platformen en een verwijzing (backlink) kunnen realiseren. Dit heeft geleid tot een stijging van posities op non-branded zoektermen.

4. SEO Migrtatie Workstreampeople.com naar Anywhere365

Het platform Anywhere365 werd voorheen aangeboden op de website van Worksteampeople.com. Dit platform was inmiddels bekender dan workstreampeople waardoor de wens ontstond de website te migreren. Wij hebben begeleiding bij de migratie aangeboden door het zorgen van een 301 redirect plan en het begeleiden in het migreren van de content posities van zoekwoorden zoveel mogelijk te behouden.

5. Google Ads campagnes

Toen wij benaderd werden door Anywhere365 was er sprake van lopende Google Ads campagnes. Echter was de targeting enorm breed, waardoor ze zichtbaar waren op veel niet-relevante zoektermen. Hierdoor ging een groot deel van hun budget verloren. We hebben daarom het account opnieuw inricht op zoektermen met een hoge commerciële intentie in de landen waarin Anywhere365 wilde groeien.

Ook was er nog geen conversiemeting waardoor het überhaupt lastig was om te zien wat het rendement was op online inspanningen. We hebben alle formulieren doorgemeten en stuurde voornamelijk om demo-aanvragen. Ook implementeren we het Hubspot CRM om per lead inzichtelijk te krijgen waar deze vandaan kwam.

Resultaten om trots op te zijn

Dankzij onze strategie en uitvoering heeft Anywhere365 zijn internationale online zichtbaarheid en leadgeneratie aanzienlijk verbeterd. Webleaders heeft Anywhere365 geholpen bij het verhogen van hun online vindbaarheid en het genereren van meer kwalitatieve leads.

 • 300% meer organisch verkeer en meer leads en demo-aanvragen vanuit Google die door het salesteam konden worden opgevolgd.
 • Een internationale zichtbaarheid en topposities op belangrijke zoektermen in zowel de oriëntatie als beslissingsfase zoals “microsoft teams contact center”, “cloud contact center” en “virtual contact center”
 • Een goed rendement uit betaalde campagnes op Google en direct een goede internationale vindbaarheid op zoektermen waarop ze nog niet organisch vindbaar waren.