Vacature: Junior Content Marketeer / Copywriter

Kom jij ons team versterken? 16-32 uur.

Functieomschrijving 

Is schrijven echt jouw ding? Ben jij als een vis in het water als het gaat om het opstellen van nieuwe teksten en het optimaliseren van huidige teksten? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een parttime copywriter die ons kan helpen met schrijven van teksten voor onze eigen websites en websites van onze klanten. Daarnaast draag je bij aan het bedenken en opzetten van nieuwe online concepten.

Als copywriter krijg je de vrijheid om creatief te schrijven, zo lang het maar aansluit bij de doelgroep. Om ervoor te zorgen dat jouw content zo veel mogelijk gelezen wordt, is het belangrijk dat je enige ervaring hebt met het schrijven van zoekmachine vriendelijke teksten (SEO). Binnen Webleaders wordt je onderdeel van een klein, hecht SEO team. Binnen het SEO team krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen in SEO, tools als Google Analytics, Google Search Console en SurferSEO, het doen van zoekwoordonderzoeken en linkbuilding. Lijkt dit je wat? Pak dan je kans en wordt een Webleader!

Voor welke klanten ga je aan de slag?

Ons klantenbestand is erg divers. Van kleding tot zakelijke financieringen, van interieur tot tuinmeubelen en van coaching tot hobby producten. Als copywriter bij Webleaders is geen enkele dag hetzelfde. Daarnaast hebben wij zelf leuke, groeiende platformen in onder meer de interieurbranche, waar jij jouw creativiteit de vrije loop mag laten gaan.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde MBO of HBO opleiding of je zoekt een bijbaan naast je studie, bij voorkeur in specialisatie op gebied van marketing/communicatie/online media.
 • Je hebt ervaring in het schrijven van teksten en het zoeken of creëren van bijpassend beeldmateriaal; 
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; 
 • Je hebt ervaring met content marketing en SEO technieken; 
 • Je bent zelfstandig, proactief, resultaatgericht, flexibel en nauwkeurig met oog voor kwaliteit.

Wat wij je te bieden hebben

 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheden
 • Een functie waarin je ook buiten je eigen specialisatie de ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen.
 • Een snel groeiende organisatie waarin jouw ideeën welkom zijn.
 • Een inspirerende werkomgeving
 • Voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een markt conform salaris, vakantiegeld en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?

Webleaders is een kleinschalig online marketing bureau gericht op SEO en content marketing. We onderscheiden ons door een sterk resultaatgerichte aanpak en unieke werkwijze. Ons klantenbestand is erg divers, van lokale bedrijven tot multinationals in Nederland en daarbuiten. 

Kennismaken?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Brent Maclaine Pont via 010-669 00 24 of via het contactformulier.

Onze klanten

Welke online kansen zijn
er voor jouw bedrijf?