Wat is een online marketing bureau?

En hoe kunnen zij jou helpen online te groeien?

Een online marketing bureau is een bedrijf dat is gespecialiseerd in online marketing, waarbij zij gefocust zijn op jouw online groei. Een online marketing bureau helpt bij het verkopen en vermarkten van bedrijven en website, online.

Wat doet een online marketing bureau?

Een online marketing bureau kan jou helpen bij verschillende onderdelen binnen een online marketing strategie. Dit kan zoekmachine optimalisatie (SEO), online adverteren (SEA en Display advertising), email marketing, social media marketing en content marketing zijn.

Aan de hand van verschillende analyses naar het zoekgedrag van jouw doelgroep, je huidige vindbaarheid en jouw concurrenten maakt een online marketing bureau samen met jou een plan om online te kunnen groeien. Denk hierbij aan het creëren van Google Ads campagnes, het schrijven of optimaliseren van landingspagina’s of het opzetten van een maandelijkse nieuwsbrief. Afhankelijk van jouw online doelen wordt een traject opgesteld.

Waarom een online marketing bureau inschakelen?

Als je zelf niet de kennis, ervaring of tijd in huis hebt om aan de slag te gaan met online marketing, is het aan te raden om dit uit te besteden. Online marketing doe je er namelijk niet ‘even bij’. Je moet blijven optimaliseren, nieuwe links aanleggen, je Google Ads campagnes bijstellen en nieuwe content toevoegen om boven jouw concurrenten te blijven staan.

De specialisten binnen een online marketing bureau hebben die kennis en tijd wél in huis. Je kunt vaak al één dienst afnemen, waardoor je niet gelijk hoge maandelijkse kosten hebt. Echter, online marketing uitbesteden is een investering die zich zowel op korte als lange termijn terug zal verdienen.