Wat is site search?

Wie weet heb je het al eens gezien binnen je Google Analytics account: site search. Via site search kun je zien welke zoekopdrachten er op jouw website worden geplaatst. Dit is alleen mogelijk als je een zoekfunctie op je website hebt geplaatst.

Waarom is de site search zo belangrijk?

Site search is een perfecte manier om te achterhalen of jouw bezoekers op zoek zijn naar specifieke informatie die ze in eerste instantie niet konden vinden via jouw menu. Vaak is dit gedetailleerde informatie die niet direct in het belangrijkste menu van je website staat. Heb je een blog over auto’s, dan is een zoekopdracht zoals “vermogen Volkswagen polo 2012” niet iets wat direct zichtbaar is in jouw menu. Met de zoekopdracht kunnen je bezoekers deze informatie makkelijk opzoeken.

Het kan ook zo zijn dat je bezoekers op zoek zijn naar specifieke informatie die je nog niet op je website hebt staan. Juist daarom is het goed om de site search binnen Google Analytics te analyseren, zodat je content aan de hand van de zoekopdrachten kunt schrijven. Zo sluit jouw content nog beter aan op de behoeften van jouw doelgroep.