In 8 stappen lokaal beter vindbaar met Google Mijn Bedrijf

Subtitel onder dit artikel

Door: Brent Maclaine Pont
Leestijd: 5 minuten | Datum: 23 augustus 2018

Via Google Mijn Bedrijf kun je namelijk relevante informatie delen; bijvoorbeeld adresgegevens en openingstijden. Een groot publiek kan jouw Google Mijn Bedrijf pagina zien. Dit kan (potentiële) klanten de juiste informatie bieden, op het juiste moment. Tenminste… Als je het goed aanpakt.

Hoe haal je optimaal resultaat uit Google Mijn Bedrijf?

Acht tips om de lokale vindbaarheid van je bedrijf te verbeteren

  1. Zorg ervoor dat je adresgegevens kloppen

  Dit klinkt heel voordehandliggend, maar consistentie in je adresgegevens is erg belangrijk. Voor de manier waarop lokaal zoeken werkt, is het cruciaal om bij alle vermeldingen van je bedrijf exact hetzelfde adres te gebruiken. Maar dan ook écht exact hetzelfde.

  1. Check of de openingstijden correct zijn

  Er zijn veel bedrijven die de openingstijden één of twee keer per jaar veranderen. Als je een tijd niet hebt ingelogd op Google Mijn Bedrijf, is het handig om na te gaan of de huidige openingstijden overeenkomen met wat er op Google staat. Voor (potentiële) consumenten biedt het ook voordelen. Zij hoeven niet meer op de site te klikken om de openingstijden te kunnen zien, maar hebben meteen toegang tot de juiste informatie. Zo is je bedrijf beter vindbaar.

  1. Wees er zeker van dat je bedrijf binnen de juiste categorie staat

  Voor de vindbaarheid is het belangrijk dat je je bedrijf aan de juiste categorie weet te verbinden. Google legt namelijk de link tussen je categorie en je vestigingsplaats. Ben je een bakker gevestigd in Rotterdam? Dan kan je vrij snel op lokaal georiënteerde zoekopdrachten geveonden worden. Denk aan bijvoorbeeld; “bakker Rotterdam” of “SEO specialist in Rotterdam”. Dit maakt het dus vrij makkelijk om snel te ranken op lokaal georiënteerde zoektermen!

  1. Voeg minstens 3-5 foto’s toe

  Google hecht waarde aan een zo volledig mogelijk ingevuld profiel. Maak dan ook gebruik van voldoende afbeeldingen en informatie. Denk hierbij aan een foto van jezelf of van je personeel, foto’s van faciliteiten in je bedrijfspand of een foto die laat zien waar je goed in bent. Dit maakt groot verschil en biedt een hoop informatie over je bedrijf.

  1. Schrijf een complete en originele introductie

  In deze introductie beschrijf je jouw bedrijf. Je kunt hier bijvoorbeeld links in verwerken. Ook het gebruiken van een paar trefwoorden kan handig zijn. Volg voor het schrijven van een introductie de regels voor gemakkelijk leesbare teksten:

  • Gebruik tussenkopjes
  • Maak gebruik van opsommingstekens waar het kan
  • Probeer de alinea’s kort te houden
  1. Stimuleer je klanten om een beoordeling te schrijven

  Vraag om recensies van je klanten. Recensies kunnen de ranking in Google namelijk positief beïnvloeden. Zo kom je hoger in de lokale zoekresultaten van Google. Dit helpt je uiteraard ook met het aantrekken van nieuwe klanten. Vaak is het zo dat als je meer beoordelingen hebt (als ze positief zijn tenminste), je veel betrouwbaarder overkomt. Meer mensen zullen dan producten of diensten bij jou afnemen.

  1. Reageer op deze recensies

  Bedank consumenten wanneer zij een goede recensie achterlaten, maar besteed vooral aandacht aan de negatieve beoordelingen. Deze negatieve beoordelingen kunnen namelijk een positief effect hebben op je bedrijf. Als je hier goed mee omgaat, kan het een mogelijkheid zijn om je bedrijf te verbeteren.

  1. Maak gebruik van links

  Je kunt je zichtbaarheid optimaliseren door links toe te voegen. Met één klik op de knop kunnen zoekers dan bijvoorbeeld een afspraak maken, reserveren of een bestelling plaatsen. Op deze manier haal je je (potentiële) klanten over tot actie.

Brent Maclaine Pont

Maakt ambitieuze bedrijven succesvol op internet. Met een sterke focus op SEO, online adverteren en conversie optimalisatie.

Meer blogs lezen

seo events 2020
lazy loading
237 antwoorden
 1. Kissafam zegt:

  Приветствую Вас друзья, недавно мне в руки попал уникальный сайт на котором Вам необходимо спрогнозировать как будет меняться значение, вверх, или в низ, у Вас всего две кнопки для ответа, благодаря чему если Вы даже будете рандомно нажимать кнопки, Ваши шансы составят 50%, а благодаря специальным методикам которые Вы найдете после регистрации, Ваш баланс будет увеличиваться каждые 60 секунд.
  За одну минуту Вы сможете зарабатывать от одного доллара до бесконечности!
  Это уникальный способ заработка в интернете на сегодняшний день, сервис работает с 2014 года, и всегда вовремя выплачивает заработанные деньги.
  После регистрации Вы получите БОНУСНЫЕ +10 000b на счет, и сможете сами сполна протестировать этот замечательный сервис.

  Попробуйте БЕСПЛАТНО!
  http://bit.ly/fastbigtrade

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Copyright 2011 – 2019 | Webleaders | Online meer verkopen