Een marketing funnel beschrijft de reis die de klant maakt binnen het aankoopproces. Dit wordt ook wel de customer journey genoemd. De marketing funnel bestaat uit verschillende stappen, waarbij elke stap vraagt om een andere manier van toenadering richting je klanten.

De marketing funnel maakt inzichtelijk in welke fase jouw klant zich bevindt. Door dit goed in kaart te brengen, kun je goed inspelen op de behoeften van de klant. Dit kan resulteren in een betere band met je klanten, meer loyaliteit, meer awareness en meer conversie.

De vijf stappen van een goede marketing funnel

De marketing funnel bestaat uit de volgende vijf fasen:

  1. Awareness: In deze fase leert de klant het merk kennen. Zorg dat de doelgroep affiniteit krijgt met het merk. Awareness kan gecreëerd worden door advertenties op basis van interesse, leeftijd of locatie.

  2. Consideration: In deze fase is het van belang om de bezoekers om te zetten in leads. Dit doe je door hen iets van waarde aan te bieden. Denk aan een gratis e-book of een kortingscode als ze zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief.

  3. Conversion: In deze fase is het van belang dat de lead daadwerkelijk overgaat tot conversie en dus klant wordt. In deze fase moet de content ervoor zorgen dat zij een aanvraag doen, een brochure downloaden of een bestelling plaatsen. De content op deze product-/landingspagina’s moet hen enthousiasmeren om over te gaan tot actie.

  4. Loyalty: Nadat de bezoeker klant is geworden, is het belangrijk om contact te houden met deze klant. Dit doe je middels emailmarketing, een kortingscode voor een volgende bestelling of via social media. De klant moet loyaal worden aan het merk. Als zij een soortgelijk product in de toekomst willen bestellen, is het van belang dat zij dit weer bij jou doen.

  5. Advocacy: In deze fase wil je van een loyale klant een fan maken. Deze fan of ambassadeur praat met hun netwerk over jouw product. Zo komen steeds meer mensen in aanraking met jouw merk. Een tevreden klant is de beste reclame voor jouw merk.

Ontdek in 30 minuten
welke omzet jouw bedrijf laat liggen.

Logo

Elandstraat 92
2901BK Capelle a/d IJssel

+31 (0)10 – 669 00 24

Copyright © 2011 - 2024 Webleaders B.V. All Rights Reserved - Algemene voorwaarden - Cookieverklaring - Privacyverklaring

Ontdek in 30 minuten
welke omzet jouw bedrijf laat liggen.

Logo

Elandstraat 92
2901BK Capelle a/d IJssel

+31 (0)10 – 669 00 24

Copyright © 2011 - 2024 Webleaders B.V. All Rights Reserved - Algemene voorwaarden - Cookieverklaring - Privacyverklaring