Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoger in Google voor maximale zichtbaarheid, meer vertrouwen én een ijzersterke reputatie.

Jouw SEO specialist

De organische resultaten van Google nemen het grootste gedeelte van de zoekresultaten in beslag. Wij optimaliseren jouw website en zorgen voor meer verkeer, leads of online verkoop.

Ons werk onderscheidt zich door een extreem resultaatgerichte aanpak. Waar andere online marketing bureaus geen harde doelen durven stellen, durven wij wel het risico aan om op onze resultaten beloond te worden. Inmiddels hebben wij meer dan 150 organisaties helpen groeien door middel van SEO.

We doen wat werkt

We geloven niet in ‘shady’ of ‘spammy’ seo-methodes, die alleen zorgen voor kortlopend resultaat. Wij investeren flink in onze kennis en methodes, om te begrijpen – en testen – wat werkt, om niet blind te staren op adviezen van derden.

Wij ontwikkelden zo onze eigen methode waarin wij in 4 fases werken naar groei. De stappen naar het gewenste resultaat zijn onderzoek, optimalisatie, asset creatie en groei.

We ontdekken kansen in jouw markt

In ons traject gaan we op zoek naar quickwins en kansen in de markt. Uit ons zoekwoordenonderzoek volgen relevante zoektermen waar jouw concurrent zelfs geen weet van heeft, of op inzet. Daarnaast onderzoeken we het online landschap in jouw markt en ontdekken waar kansen liggen.

Tijdens een vrijblijvende kennismaking vertellen we je graag meer over onze aanpak.

Hoe pakken we jouw SEO aan?

Wij werken in 4 fases naar meer groei en relevant
verkeer naar jouw website.

Jouw bedrijf en markt leren kennen 👨‍💻

Wij moeten als eerste alles over jouw bedrijf, jouw klanten, jouw concurrentie en markt te weten komen om te kunnen groeien.

We bepalen de doelstellingen, de middelen die aanwezig zijn binnen de organisatie en sparren over de te voeren strategie.

We doen een uitgebreide scan van het huidige Google analytics en Adwords account. Zo komen we erachter wat er precies gebeurt op de website of webshop.
We doen een korte analyse van de online markt waarin jouw onderneming actief is.

Onderzoek naar jouw online kansen 🔎

Nu gaan we de diepte in. Wij doen onderzoek naar jouw (potentiële) klanten en de markt waarin je actief bent. We zoeken kansen en doen onderzoek naar concurrentie.

Tijdens een zoekwoordenonderzoek doen we onderzoek naar het zoekgedrag van jouw doelgroep. We achterhalen de termen waar men op zoekt en kijken in hoeverre het mogelijk is om vindbaar te worden op deze termen.

Ook volgt uit dit onderzoek de ideale website structuur en geven we invulling aan de titels- en meta descriptions van de belangrijkste pagina’s.

Het zoekwoordenonderzoek is de basis voor het optimaliseren van de website.

Tevens leren we de branche kennen waarin jullie werkzaam zijn. We kijken naar mogelijke veranderingen in de branche waar wij nu al op in kunnen spelen. Hierdoor nemen we direct een voorsprong op jullie concurrentie.
Aan de hand van de betere SEO- tools, zoals SEM Rush en MOZ, maar ook met Google Adwords onderzoeken we wat jouw grootste concurrenten online doen. We achterhalen de reden waarom zij scoren op bepaalde termen en vergelijken de belangrijkste concurrenten om zo kansen en groeimogelijkheden te ontdekken. Dit alles zorgt ervoor dat de beste tactiek toegepast kan worden om mooie resultaten te behalen.

Verbeteren van het bestaande 🛠️

Voordat we aan de slag kunnen met het genereren van verkeer naar de website, is het noodzakelijk dat deze technisch en functioneel werkt. Daarnaast zorgen we dat jouw website qua relevantie jouw concurrenten overtreft.

Tijdens een technische website optimalisatie zorgen wij er simpelweg voor dat alle pagina’s van je website goed kunnen worden geïndexeerd en relevant zijn op de voor jouw meest interessante zoekwoord combinaties.

Daarnaast ontdekken we eventuele fouten en lossen deze op. Denk aan: 404 pagina’s, duplicate content, snelheid, mobiel gebruik, leesbaarheid, etc.

We doen een on-site optimalisatie om de website qua content en structuur dusdanig naar een niveau te brengen dat Google weet waar je website over gaat en potentiële klanten jouw pagina zullen vinden. We gaan aan de slag met het aanleggen van interne links, optimaliseren afbeeldingen en voorzien deze van omschrijvende teksten. Ook (her)schrijven we landingspagina’s om ervoor te zorgen dat je website gevonden kan worden op de eerder bepaalde zoekwoorden.
We schrijven en optimaliseren content op de belangrijkste onderwerpen en zoekwoorden.

Jouw website laten groeien 📈

Onze externe optimalisatie ofwel linkbuilding bestaat uit 2 onderdelen: Campagne matige linkbuilding en doorlopende linkbuilding.

We beginnen met het aanleggen van lokale vermeldingen naar je website. Deze lokale vermeldingen zijn belangrijk en noodzakelijk voor iedere website.

Op diverse platforms plaatsen we je bedrijfsprofiel en contactgegevens. Dit zorgt ervoor dat potentiële klanten je kunnen vinden en uiteindelijk op jouw website belanden. Ook zorgt dit in de eerste maanden voor groei van verkeer naar je website.

Waar lokale vermeldingen relatief eenvoudig te verkrijgen zijn, blinkt onze dienstverlening uit in doorlopende linkbuilding. Onze unieke werkwijze zorgt ervoor dat wij hoogwaardige content kunnen promoten op plekken die vaak voor ‘kleinere’ bedrijven onbereikbaar zijn.

Onze doorlopende linkbuilding is gebaseerd op het beste systeem dat er is. Wij werken met 3 geselecteerde professionals waaronder een Content specialist, (externe) tekstschrijver en Prospect specialist.

  1. De Prospect specialist gaat op zoek naar niche gerelateerde websites of blogs.
  2. De Outreach specialist benaderd deze prospects en stuurt de tekstschrijver aan.
  3. De tekstschrijver schrijft nieuwswaardige of branche-specifieke content.
  4. De Outreach specialist optimaliseert en redigeert de tekst en biedt de content aan.

Dit unieke systeem zorgt ervoor dat we hoogwaardige content en links kunnen krijgen op de meest interessante websites in uw branche.

“De Zakelijke Website werkt al vele jaren samen met Webleaders als het gaat om adverteren via Google Ads. Wij zijn erg tevreden en raden hen aan!"

Marco Mes Eigenaar van De Zakelijke Website

Waarom kies je voor Webleaders?

We zijn een groep extreem resultaatgerichte marketeers, die gaan voor groei.

Gegarandeerd resultaat!

Met meer dan 10 jaar online marketing ervaring weten we hoe we jouw business wél kunnen laten groeien.

We hielpen meer dan 150 bedrijven groeien in Nederland en daar buiten.

Bekijk resultaten

In het bezit van alle Google certificaten

Kennis en expertise is in de continu veranderende digitale wereld van levensbelang.

Om extreme resultaten te kunnen behalen blijven wij onszelf ontwikkelen. We zijn o.a. in bezit van alle Google certificeringen welke jaarlijks moeten worden vernieuwd.

Meer over ons
Google specialist

Resultaatgerichte & transparante werkwijze

Alles wat we doen wordt volledig met je gedeeld.

We leggen uit welke keuzes we maken in het optimaliseren van je campagnes en laten je (indien gewenst) meedenken in het proces.

Persoonlijke aanpak & heldere rapportages

Een goede samenwerking is belangrijk voor het slagen van de campagnes.

We houden je gevraagd (én ongevraagd) regelmatig op de hoogte van je campagnes en resultaten.

Rapportages online marketing

Onze klanten

Veelgestelde vragen

Zoekmachine optimalisatie is geen rocket science. Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen over SEO.

SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Hierbij optimaliseer je de content op je pagina’s a.d.h.v. zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Door teksten, afbeeldingen en metadata van je website goed te optimaliseren, wordt een website beter gevonden binnen zoekmachines.
SEO staat sterk in verband met relevantie. De relevantie van de content op een website of pagina is een belangrijke factor voor hoe zoekmachines de positie van jouw website bepalen. Als de content aansluit op jouw organisatie én als deze relevant is voor je bezoekers, ben je al goed bezig met SEO. Daarnaast zijn er nog meer factoren, zoals verwijzingen vanaf andere websites, die bijdragen aan het verhogen van je posities binnen Google. Op ons blog lees je er meer over.
Bij SEO (Search Engine Optimization) ligt de focus op zoekmachine marketing en het zorgen voor meer organisch verkeer naar je website. SEA (Search Engine Advertising) is het online adverteren binnen zoekmachines. Met SEA kan je adverteren op zoekwoorden waar jouw doelgroep naar zoekt.
Er is geen één goed antwoord op deze vraag. In principe is SEO namelijk gratis. Op internet zijn veel blogs, e-books en video’s te vinden waarmee je zelf veel kennis over SEO kan opdoen en zelf kan toepassen. Je kan SEO ook laten uitvoeren door een professioneel SEO bedrijf. Afhankelijk van jouw doelen wordt een plan opgesteld. Het uurtarief start vaak vanaf €85,-. Wil je exact weten hoeveel SEO voor jouw organisatie kost? Neem dan contact op met een SEO bedrijf.

Welke online kansen zijn
er voor jouw bedrijf?

Welke online kansen zijn
er voor jouw bedrijf?